Waar gaat het over?

‘Ik heb een veel te gevoelig hart. Ik kan er niet meer tegen,’ verzucht Steffen.

Steffen is een kind van de nieuwe tijd. Sensitief, een gevoelig hart en liefde voor alles en iedereen. Speciaal ook voor de natuur en in het bijzonder dieren. Hij kan zelfs praten met dieren, want Steffen ziet en voelt meer dan de meesten. Ondanks of misschien wel dankzij dat grote hart, heeft hij het niet gemakkelijk. Hij wordt geplaagd op school, vreest dat zijn ouders gaan scheiden en gaat gebukt onder het negatieve wereldnieuws op televisie. Na weer eens erg gepest te zijn, is het te veel geweest. ‘Ik heb een veel te gevoelig hart. Ik kan er niet meer tegen,’ verzucht hij.

Wat Steffen wil, is zijn hart sluiten om zijn leven draaglijk te maken. Bij toeval heeft hij gehoord dat je dat kan laten doen in het land van de gesloten harten. Daarom gaat hij op reis in de hoop dat geheimzinnige land te vinden. Een elfje in het bos had hem deze avontuurlijke tocht al voorspeld. Hij krijgt van het elfje zelfs drie wensen mee. Om te gebruiken als het moeilijk wordt onderweg. Reken maar dat hij die wensen hard nodig heeft.

Het eerste deel van de reis doet hij samen met een oudere metgezel, Super, die heel wijs is en veel kennis bezit. Onderweg beleeft en leert Steffen veel, maar hij is het in lang niet alles met zijn reisgenoot eens. Stilletjes hoopt Super namelijk dat Steffen ervan af ziet naar dat land Apatia te gaan. Eventjes ziet het daar ook naar uit. Maar onderweg gebeuren zulke ingrijpende dingen dat Steffen volhardt. Het blijkt heel moeilijk om Apatia te bereiken, maar tenslotte vindt hij dat land. Dan staat hij er helemaal alleen voor. De avonturen die hem dan allemaal te wachten staan, had hij zich echter in zijn stoutste dromen niet kunnen voorstellen. Hij heeft al zijn moed en doorzettingsvermogen nodig om overeind te blijven. Wat denk je? Zal hij erin slagen zijn doel te bereiken?