Over mij

Dr. Harry P.A. van de Water

Ik ben geboren in Nederland en studeerde geneeskunde in Leiden. Als arts specialiseerde ik mij in de sociale gezondheidszorg en epidemiologie. Ik werkte in ziekenhuizen, de basisgezondheidszorg, en was onderzoeker. Veel van mijn onderzoek ging over de openbare gezondheidszorg en de rol van preventie. Daarop promoveerde ik ook aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Na de eeuwwisseling werd ik inspecteur voor de volksgezondheid in Trondheim, Noorwegen. Mijn belangstelling voor alternatieve geneeswijzen ontwikkelde zich daar verder. In 2009 opende ik - naast mijn overheidsbaan - een praktijk als holistisch arts en hypnotherapeut. Deze combinatie gaf mij een nog bredere kijk op gezondheid en wat gedaan kan worden om die te behouden.

Na mijn pensionering in 2014 ontplooide ik mij o.a. als schrijver van kinderboeken met een boodschap. Mijn passie is om ervaringen en inzichten te delen met anderen en zo mensen te helpen om betere keuzen te maken voor hun gezondheid, welzijn en geluk. Ik denk veel langs lijnen van preventie en bewustzijn. Dat is relevant op alle leeftijden, maar vooral voor de jeugd en hun toekomst. Het wel en wee van sensitieve kinderen, ook wel nieuwe-tijds-kinderen genoemd, heeft mijn speciale interesse

Via mijn boeken bereik ik meer individuen dan wat via mijn praktijk mogelijk was. De problemen die ik als behandelaar zag bij mijn clienten, zijn veelal dezelfde als waar heel veel mensen mee worstelen. Vaak zijn ze het gevolg van hoe wij onze maatschappij vorm geven en met elkaar omgaan. Oplossingen, normen en waarden die leiden tot grote druk op individuen, gaan op de lange duur ten koste van gezondheid, welzijn en geluk. Hoe we die druk op onszelf kunnen verminderen en beter ons volle potentieel als mens ontwikkelen, zijn thema’s waar ik ook lezingen over geef.

Email: contact@harrypavandewater.com

LinkedIn: www.linkedin.com/in/harrypavandewater

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCi4IUljb3vt1z2SOiHig0gw